Växjö KK‎ > ‎Arbetsgrupper‎ > ‎

Kioskinstruktioner

Dessa arbetsbeskrivningar gäller för kiosken:

 

Arbetsbeskrivning Kiosk

Vi har fått låna kiosken och dess sortiment av Växjö Lakers. Därför är det viktigt att allt som vi säljer skrivs upp och redovisas korrekt. Vi ska också tänka på att lämna kiosken ren och prydlig, minst lika fin som den var när vi kom.
Läs dessa instruktioner innan du ställer dig i kiosken:
  • Ta emot nycklar, kassaskrin, penna, kioskpärm och instruktioner av kioskansvarig. Hämta mjök till kaffet och eventuellt korv och korvbröd. Om korv ska säljas, läs instruktionerna för korvförsäljning.
  • Tänk på hygienen! Se till att vara ren om händerna innan du ställer dig i kiosken.
  • Tejpa över de paketerbjudande som Lakers har i fönstret.
  • Fyll eventuellt en kaffetermos eller ta kaffe direkt från automaten.
  • Plocka fram varor som ska säljas från de nedre hyllorna, t ex kakor.
  • Öppna fönsterluckan genom att ta bort metallstaven som sitter längst ner i fönsterkanten.
Viktigt! Skriv alltid upp på sortimentslistan vad du säljer.

Efter kioskpasset:

  • Diska den tvådelade korvbehållaren. Dra ur sladden och töm den yttre korvbehållaren på vatten.
  • Töm och skölj ur termosar.
  • Töm papperskorg
  • Ställ i ordning kiosken som den var när du kom.
  • Se till att du får med dig det som du tagit in i kiosken.
  • Stäng fönsterluckan och sätt tillbaka metallstaven.
  • Ta bort papperslappar som sitter i fönstret.
  • Lås
  • Räkna kassan och lämna kvar 620kr i växelpengar (resten läggs i ett kuvert eller burk). Där ligger en lapp där det står ungefär hur många sedlar och mynt det ska vara i varje valör.
  • Skriv upp intäkten på sortimentslistan och checka att det stämmer med vad du sålt. Skriv på listan att det är du som stått i kiosken.
  • Sätt in listan längst bak i pärmen.
  • Lämna nycklar och övrig utrustning där du och kioskansvarig kommit överens om.
Skulle du ha frågor under kioskpasset så finns det en telefonlista i pärmen till alla kioskansvariga.
 

Korvförsäljning

Häll i ca 20 centimter vatten i värmebehållaren. Lägg i den tvådelade korvbehållaren med vatten som ska vara lagom mängd för att täcka korvarna. Sätt i sladden och vrid på till 70 grader. Låt vattnet bli varmt (ca 5-10 minuter) innan du lägger i korvarna. Lägg i 4-10 korvar på ena sidan först och sedan på andra sidan om du tror att du kommer att sälja fler. Kioskansvarig talar om hur många som ka läggas i åt gången. Det tar ca 10 minuter innan korvarna är färdiga att serveras.
Sätt ut senap, ketchup och servetter så att kunderna ser att korv säljs.
Efter kioskpasset ska värmebehållaren diskas och vattnet tömmas ur den yttre behållaren.