Växjö KK‎ > ‎Arbetsgrupper‎ > ‎Kioskgruppen schema‎ > ‎

Kioskinstruktioner

Arbetsbeskrivning för VKK:s kiosk

Viktigt att allt som säljs skrivs upp och redovisas korrekt. Vi ska också tänka på att lämna kiosken ren och prydlig, minst lika fin som den var när vi kom.

Läs dessa instruktioner innan du ställer dig i kiosken

·         Hämta kiosklådan i förrådet. Dörren till förrådet öppnas med en av nycklarna som hänger på diskborsten. Ta med en påse med frysta korvar/korvbröd som finns i frysen i förrådet.

·         I kiosklådan finner du kioskpärmen. Kioskpärmen innehåller kioskinstruktioner, redovisningslappar, prislista etc. I denna låda finner du även nyckeln till kiosken.

·         Tänk på hygienen! Se till att vara ren om händerna innan du ställer dig i kiosken.

·         Börja brygga kaffe och koka upp vatten med hjälp av varmvattenkokaren. Fyll på i termos så fort det är klart!

·         Sätt igång korvbehållaren. Se instruktioner nedan! Tina korv & korvbröd i micron!

·         Plocka fram varor som ska säljas från hyllorna t.ex. kakor. Och ställ fram!

·         Öpnna fönsterluckan genom att ta bort metallstaven som sitter längst ner i fönsterkanten.

·         Redovisa varor genom att dra ett steck för varje såld vara på redovisningslappen.

 

Att sätta igång korvbehållaren/värmebehållaren (Se bildspel nedan)

·         Häll ca 20 cm vatten i värmebehållaren.

·         Lägg i korvbehållaren i värmebehållaren. Korvbehållaren ska även den vara fylld med vatten. Lagom mängd vatten för att täcka korvarna. Lägg i skiljeväggen i korvbehållaren.

·         Sätt i sladden från värmebehållaren och vrid upp vredet till 70 grader.

·         Låt vattnet bli varmt (ca 5-10 min) innan du lägger i korvarna. Lägg i 4 korvar på ena sidan först och sedan på andra sidan, om du tror att du kommer sälja mer. I snitt har vi sålt högst 8 korvar per tillfälle. Det tar ca 10 min innan korvarna är färdiga att serveras.

·         Ställ ut senap/ketchup och servetter så att kunden ser att vi säljer korv.

·         Efter kioskpasset ska korvbehållaren diskas och vattnet tömmas ur värmebehållaren.

Efter kioskpasset

·         Töm och sköj ur termosar

·         Töm papperskorg och trä på en ny plastspåse, släng skräpet i de stora sopbehållarna utanför kiosken. Ny platspåse finns i kiosklådan.

·         Ställ i ordning kiosken som den var när du kom.

·         Torka rent hyllor med disktrasan och sopa upp golvet samt svabba rent.

·         Sätt tillbaka metallstaven och stäng fönsterluckan.

·         Räkna kassan, redovisa på redovisningslappen och lämna kvar 620 kr i växelkassan. Resterande pengar (intäkt) läggs i zipp-påsar som är märkta med måndag, fredag och lördag. Rätt dagsintäkt läggs i rätt dag/zipp-påse. Lämna växelkassa på 620 kr enligt följande; 2 x 100 kr, 2 x 50 kr, 10 x 20 kr, 10 x 10 kr, 20 x 5 kr.

Vid frågor kontakta kioskansvarig;

Elli Mokus 070-55 193 81 eller

Anders Ericsson 076-81 836 97

 

ĉ
Jenny Eriksson,
9 nov. 2011 23:18